четвъртък, 2 април 2009 г.

ЛибОФФ, либ Оф.., ма без еденье не става ;)


Те ся кат се прибрах след кратка регулярна среща с планинарчетата ми малки сладки :), нагушкването на Ловето /моето духовно близначе от женски обаче пол/ и удивително приятната разходка с едно девойче с куче из "борисовата" /да не се бърка с картината "Дамата с камелиите"/ по забравените вече алеи и късно вечерта за храносмилане... се сетих! :)
Лека вечерна "манджа" ;)
Кат за ергени.. :D))) И..."прочистваща" хладилника.. ;)

Или кат за мезенце на мечата кожа пред камината с червено винце, на приглушена топла и дървесна светлина... :)))

Рецептата? :))
Ваша е! :))

"То това му е прелестта... , че се прави от квото има човек, а се получава бижу за 5 минути. Можеш да импровизираш с почти всичко от хладилника, особено ако са останали парчета разни малки и неупотребени. Абе...развихряй се, няма кво да му развалиш. (Smile)
Намазва се леко дънцето на тавичката с масълце на върха на вилицата там, където ще е средата на сърчицето, отгоре се увива под формата на сърчице изрязания не до край кренвирш и се застопорява с клечка за зъби /неизползвана! повтарям неизползвана! (Laughting)/. Първо на дъното се слагат примерно: пресни чушки, резенчета домат, лук...каквото има. Отгоре се подрежда на плочки сирене и с бучки се запълват евентуалните дупки между кренвирша и тавичката за да не изтече съдържанието. Слагат се парчета кашкавал, пушено сирене.. абе квото има. Малки парчета...те са за овкусяване. Може и резенчета луканка... Може и само със сиренето да остане. Поръсваш подправки на око... черен пипер, червен, чубрица.. И ако отдолу не са сложени домати, а некви други от гореизброените се слагат 2-3 лъжици на око доматено пюре. Може да се полее с 2-3 лъжици червено вино /както аз (Shy) /.
Напичаш скаричката и слагаш тавичката отгоре на скарата за да се разтопи масълцето под чаркалаците вътре и да попие по плодовете и зеленчуците (Big Grin). След това бухаш отдолу и чакаш докато се напече /преди кремвирша да потъмнее от прегоряло по ръбовете си...ма оригинално си е креНвирш/. Най-точният индикатор са парчетата кашкавал... като се запечат с лека коричка или почнат да балонират...значи е време. (Smile) Чукваш 1 или 2 яйца вътре...зависи колко място ти е останало /ако са малко продуктите...стават и 2/ и го разбъркваш с вилицата за да се ошари навсякъде /може и цяло да си го оставиш.. децата понякога предпочитат цял жълтък на топка/ и намазваш също ръбовете на кренвирша за да не се препекат. Бухаш обратно и не мърдаш ...вперил поглед. (Big Grin) Като решиш, че е готово...вадиш и поръсваш леко с червено пиперче.
Целия масраф е за около 5-10 минути... Обикновено в тавичката на скаричката се събират 2, а при по-малки кренвирши и 3. Маслото е попречило да залепне сиренето за тавичката, но въпреки това внимателно с шпатулка изваждаш от тавичката... за да не развалиш "търговския му вид" (Laughting)
И после ми звъниш...и аз идвам да ям. (ROTFL) Студено също става, но ...се лапа докато е топло принципно. (Big Grin) Някои го отпочват още у тавичката... (ROTFL)"

Е...заградих у скоби емот-иконките, които иначе в работещ с нормалните "енджини" сайт, се появяват.. :D)) Тук тряубва описателно и с по "ИванВазовски" да се действа.. ;)

п.п. Снимката не е от днес. Но е показателна.. ;))
И сЪ оказа, че цъкайки връз картината се вижда у пълната и величественост. ;)

Няма коментари:

Публикуване на коментар