сряда, 20 май 2009 г.

Леко по баира...


Неделя.
Прогноза за слаб дъжд след 15.00, но иначе слънчево и топло.
Планинарското ми отрядче от частта "От кол и въже- лайт", заради единя ден почивка се отправи на къса разходка в западната част на Витоша. Не бях стъпвал там ...да си призная. Все от към Бистрица-Железница до сега..
Каньон, река, полянки около реката...хора на пикник. Едно 10-15 километра страхотно приятна местност.
Идеята беше да се качим в най-високото село в софийско- Чуйпетльово и да хапнем шкембе чорба. Уж била най-хубавата в региона.
Това добре...ама като пристигнахме към обед и като видяхме как се е ширнала планината осветена от слънцето...и зарязахме масата и юруш нагоре по склона в лека разходка. :)



След час изкачване стигнахме до едно мостче над реката /половината от групата беше по обувки за разходка из "Витошка", не по Витоша/ та и бавно се придвижвахме по наводнената пътека от топящите се все още снегове по върховете.

Веднага се разпръснахме на "групи по интереси" :D)))







Като се върнахме в кръчмата, тя се беше напълнила вече с навалица. Собственика се оказа дървен шоп-перничанин, който освен, че гледаше зло.. :D)) явно не искаше да се мори да обслужва още навалица. Та..теглихме по 1 майна и слязахме в предишното село по пътя. Хапнахме, поиграхме волейбол, полафихме си с добро настроение, даже аз покарах самолета дето носех на достатъчно широкото площадче под смаяните погледи на местните.
Кво повече му трябва на човек.. :)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар