понеделник, 30 март 2009 г.

Честито откриване!

"Господа, Авиосезон 2009 беше открит успешно. Въпреки номерата на Баба Марта(жените). За втора поредна година авиомодел клуб Казанлък открива сезона на летище Кълвача за радиоуправляеми модели самолети и хеликоптери. Поучихме се миналата година от някои пропуски, като например кетъринговите услуги и проблемите с регистрацията и честотите на апаратурите и мисля, че се получи добре. Със слънчево и топло време през трите дни- петък събота и неделя, меруприятието стана страхотно. Тези, които не дойдоха могат само да съжаляват. Първите гости пристигнаха още в петък (най-облъчените) и купонът продължи до тъмно. В събота времето беше специално поръчано и още от сутринта грейна слънце. До обяд, площадката за паркиране се напълни. Летището беше на MАХ във въздуха. На обед започнаха стартовете в различните развлекателни дисциплини.
Първи стартираха елктромоделите за пукане на балони. Много емоции, много сблъсъци, много спукани балони. В тази категория участниците бяха около 20 човека. Втората дисциплина пилон ресинг (надбягване) елктро модели също беше много атрактивна. Участниците бяха 6 човека и се разминаваха на косъм.
Третата дисциплина пилон реисинг ДВГ повиши адреналина на всички. Слава богу нямаше сблъсъци.
И наи-накрая хеликоптерите се представиха с маисторско пилотиране по трасе, но там не се размина без инциденти. Между стартовете Румен Мъров Силистра направи абсолютно шоу - пускане на парашут с димка, изстрелване на ракети с фоерверки, пускане на бомби и дим в полет.
Янко Калев Казанлък показа майсторско каране със своя кордов акробат.
Николаи Петков Търговище- страховити пилотски умения на 3d пилотиране.
Сециални благодарности на Явор Йотов и неговия интернет магазин СЕРВОЕКСПЕРТ, който подпомогна много събитието и разигра томбола за самолет, хеликоптер и много други награди.
И разбира се магазин КВАЛИТЕТ 21 гр.СТАРА ЗАГОРА с управител Евгени Генов, които също раздаде материални награди на първите места.
Трябва да споменем и израстването и сплотеноста на русенската група която беше от 12 човека, които извадиха около 20 модела и всички карат здраво и напредват сериозно.
Разчупихме и кибиченето на Кърджали, които взеха първо място на електро пилон. Хеликоптерската гледка беще страховита, хеликоптери наредени. . . .
Там фаворитите Николаи Петков Търговище,Димитър Илиев София,Мариан Матеев София, Драгомир Драганов Добрич и др показаха майсторско каране.
В неделя продължихме със свободни полети за всички, разбира се томболата за хеликоптера.
И най-накрая благодарности на водещия на мероприятието Розен Тодоров, който през цялото време държеше събитието под контрол.

Ето и резултатите от проведените стартове.
КЛАСИРАНЕ
ПУКАНЕ НА БАЛОНИ
1 Емил Илчев- Пазарджик
2 Николаи Колев- Казанлък
3 Жоро Димитров- Гелеменово

ЕЛЕКТРОПИЛОН
1 Дамян Петков- Къджали
2 Любо Бакалов- Русе
3 Румен Билчев- Русе

ПИЛОН ДВГ
1 Милен Тотев- Казанлък
2 Николай Иванов- Казанлък
3 Румен Мъров- Силистра

ХЕЛИКОПТЕРИ
1 Николай Петков-Търговище
2 Димитър Илиев- София
3 Драгомир Драганов- Добрич

БЛАГОДАРИМ НА ВСИЧКИ КОИТО УВАЖИХА СЪБИТИЕТО.
__________________
Милен Иванов гр. Казанлък "

















Много са снимките... :))) Може би видеото ще предаде малко по-точно есенцията събитието. Ще допълня с още видео материали, когато уморените, но щастливи видеооператори качат клиповете по сайтовете си. :)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар