неделя, 30 август 2009 г.

Потвърдена е катастрофата на беларуски Су-27 в Полша



Лошо!
:(((
Пълният текст тук: http://novini.dir.bg/2009/08/30/news4995771.html

Последната година се говори, за сваляне от полети на любимата ми машина Су-27.
Това е поредният камък в градината на ползвателите и конструкторите.
Предишните са от пилотски грешки при изпълнение на екстремни фигури и при тренировки за аерошоута или на самите аерошоута. Там е наистина напрегнато и всички дават максимума от себе си. Но ..а помислете си как се разминават 2 машини летящи 1 към друга с обща скорост 2 000 км/ч. То по пътищата с 200 се не разминават и стават мелета.... А кво ли в небето и на 10 м. един от друг /или и по-малко/.
Тоя сега..пак почти същото- птица в заборните устройства на двигателя. Ми...тях от птици няма как да предпазиш. За птиците е отговорен наземният персонал на летището с "птицегоните". Една гарга при тия скорости и нейното тегло е способна да намачка кабината и да влезе до "ба ли го" докъде.. А какво ли остава като се намуши в прецизната турбина. Ама там решетки няма как да се сложат.. а и решетката...ще е същата макина, просто преди да се сготви птицата, ще е резната на "гатер банцинг".
Затова по летищата...има те такива "птицегони". Пилотските "грешки" оставяме настрана. Щот...не са грешки. Винаги има количество отклонение около 0-та. Което се взима впредвид. И хората знаят какво рискуват. Еле пък с машина като тази, с която можеш да танцуваш из небето.
Машината...е уникална. Е, вярно вече има и доста по-добри, но тази е ..възможно най-невероятният самолет за времето на констуирането си и признавам си..."моя слабост". :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар