четвъртък, 2 юли 2009 г.

Международен ден на неидентифицираните летящи обекти

И такъв ден си имаме. ;)
Въпроса е да има поводи за наздравица! :D)))

"През 2001 г. Хактан Акдоган, създател на Международния музей на НЛО в Истанбул, Турция, публикува предложение за честването му. Годишнина от инцидента в Розуел, САЩ (юни-юли 1947), където е намерено катастрофирало НЛО.

Инцидентът в Розуел е станал през нощта на 4 юли 1947 г. когато нещо се разбило в близост до градчето Розуел, щата Ню Мексико. Собственикът на ранчо "Мак" открил нещо като летяща чиния, която се била разбила се в имота му. В нея се намирали телата на четирима от пътниците, трима от които мъртви. Всички били ниски, със сива кожа, големи глави и огромни черни очи. Човекът се обадил в близката военна база, откъдето поели контрол над нещата.
" ДИР.БГ

Клипа е възстановка, не го приемайте 1:1. Или поне така си мисля...

Ако някой се съмнява...нека да прочете историите за планирането на мисията на Аполо-11 и самото пътешествие. Ще се натъкне на доста "нелогизми" в планирането и осъществяването от гледна точка на ...дори на сигурността на полета, връзката с екипажа а защо не и евентуално връщането му. Твърде много "нелогични" неща в едно планиране говорят, че планираното не е това, което совите си мислят, че са. Сега е минала еуфорията на хората и почват да правят доста по-трезви анализи на случилото се.

На всички песимисти сигурно им се струва шега, но направилите си труда да размислят над фактите /еле последните години след стъпването на Луната/ ...определено ще си отговорят с онези прословути думи на Карл Сейгън: “Ако сме сами във Вселената, би било страшна загуба на пространство!” ;)
Е не сме. Моята чуденка е защо сега? Дали защото срока на декласифициране на информация от този сорт е 50 години и "дедлайна" наближава /1969/ или просто почват да си ни подготвят за "близки срещи от 3-ти вид". :D)))
Една от най-динамично развиващите се области...изведнъж спря след онази "малка крачка". Не на мен тия. :D))

А колкото до мечтите, илюзиите и т.н. Има един човек, който сме чели в детството си...Писал е нещата преди 200 години и почти всичко от неговите книги вече го виждаме около нас. :) Даже капитан Немо джиткаше таксиметров шофьор из Сф. преди време. ;)
За Никола Тесла и дума няма да отварям как е правил хората на "щайги" /лаф: "шЪ тЪ прая щайга"/ преди 100-ина години. :D "Лост инвентори" май и до сега се мота из нета в четлив вид даже със сканираните полицейски доклади и бележките на агентите от фбр.
Та...истината е някъде там! :D))))

Няма коментари:

Публикуване на коментар